Curry Massaman

curry massaman

Curry Massaman (Thai Massaman Curry)
Gotowa mieszanka mleka kokosowego i pasty curry. Po dodaniu mięsa i warzyw otrzymamy aromatyczne danie.

pojemność: 250 ml

 

Sposób użycia: Przygotować składniki: 250 ml curry Massaman, 100g udek kurczaka kurczaka, 50g pokrojonych ziemniaków, 10g cebuli w plasterkach, 5g prażonych orzeszków ziemnych. W kuchni tradycyjnej: Przelać zawartość saszetki do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Dodać mięso. Gdy się ugotuje, dodać ziemniaki, cebulę i orzeszki ziemne. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym. W kuchence mikrofalowej: Przelać zawartość saszetki do odpowiedniego naczynia i podgrzewać przez 1 minutę w urządzeniu nastawionym na 800W. Dodać mięso, ziemniaki, cebulę i orzeszki ziemne, gotować przy dużej mocy przez 10 minut. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.

Skład: mleko kokosowe, woda, pasta curry massaman (czerwone chili, cukier, szalotka, czosnek, olej roślinny, trawa cytrynowa, sól, galangal, przyprawy: nasiona kolendry, kmin, gałka muszkatołowa, cynamon, kardamon; tamaryndowiec), olej roślinny, cukier, sos rybny (woda, ekstrakt z anchois, sól, cukier)