Makaron nitka z ryżu nieczyszczonego | Cock

makaron ryzowy brazowy nitka

Makaron ryżowy nitka z ryżu brązowego(Brown Rice Vermicelli)
Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowawych nitek zawierających błonnik i mikroelementy nieobecne w ryżu oczyszczonym.

masa netto: 220g

 

Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.
Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 - 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.