Papier ryżowy do sajgonek | Cock

papier ryżowy

Papier ryżowy (Rice Paper)
Cienkie płaty ryżowe służące do zawijania dowolnego farszu w celu bezpośredniego spożycia lub głębokiego smażenia. Używany również jako podłoże do pieczenia delikatnych ciasteczek. Stanowi podstawę przygotowania popularnych wietnamskich sajgonek.

masa netto: 454g

 

Sposób użycia: Zwilżyć ciepłą wodą, wyłożyć na ściereczkę. Zawinąć farsz, smażyć w oleju do uzyskania złocistego koloru.

Skład: ryż, woda, sól

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1431 kJ / 337 kcal
Tłuszcze:
0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany:
82 g
- w tym cukry:
0 g
Błonnik:
0 g
Białko:
2,2 g
Sól:
2,7 g

Żródło: dane producenta