Makaron chinski bialy | Cock

makaron chiński biały

Makaron chiński biały (Chinese Noodle white)
Delikatny makaron w postaci długich, cienkich nitek. Najczęściej dodawany do zup, smażony lub podawany z dodatkami.

masa netto: 454g

 

Sposób użycia: Gotować 5 - 10 minut w dużej ilości wody bez soli. Wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć. Dodać do potrawy.

Skład: mąka pszenna, woda, sól

Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1280 kJ / 302 kcal
Tłuszcze:
1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,6 g
Węglowodany:
59 g
- w tym cukry:
4,0 g
Błonnik:
2,7 g
Białko:
12 g
Sól:
7,2 g

Żródło: dane producenta