Śmietanka kokosowa w proszku

smietanka kokosowa w proszku

 

Śmietanka kokosowa w proszku (Coconut cream powder)
Wygodna forma jednego z podstawowych składników kuchni tajskiej, niezbędnego w zupach, curry, deserach i napojach.

masa netto: 60 g

 

Śmietanka kokosowa została wyprodukowana z naturalnego, zagęszczonego mleka kokosowego. Odwodniona forma produktu sprawia, że sporządzenie płynnego mleczka kokosowego jest łatwe, można ją też długo przechowywać. Śmietankę kokosową używa się przy gotowaniu dań wymagających użycia mleczka kokosowego, jak również w deserach zamiast świeżej śmietanki kokosowej.

Sposób użycia: Opakowanie śmietanki kokosowej (60 g) rozpuścić w 150 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszać. W ten sposób otrzymamy ok. 200 ml śmietanki kokosowej.

Skład: świeża śmietanka kokosowa (82,5%), syrop glukozowy (11,8%), kazeinian sodu (2%), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu (0,5%), regulator kwasowości: fosforan dipotasowy (0,5%)
Zawiera produkt pochodny mleka.