Makaron nitka z ryżu nieczyszczonego | Cock

Makaron ryżowy nitka z ryżu brązowego

Makaron ryżowy nitka z ryżu brązowego(Brown Rice Vermicelli)
Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowawych nitek zawierających błonnik i mikroelementy nieobecne w ryżu oczyszczonym.

masa netto: 220g

 

Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.
Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 - 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.


Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1564 kJ / 369 kcal
Tłuszcze:
1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany:
81 g
- w tym cukry:
0 g
Błonnik:
1,9 g
Białko:
7,5 g
Sól:
0,07 g

Żródło: dane producenta