Makaron chiński - vermicelli | Rui fang

Makaron chiński vermicelli

Makaron chiński Vermiszeli (Longkou Vermicelli)
Vermiszel wyprodukowany z wysokiej jakości fasolki Mung. Charakteryzuje się przyjemną dla oka przezroczystością oraz czystym i wykwintnym smakiem. Stanowi doskonały dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek w połączeniu z sosem sojowym lub sosem chili.

masa netto: 300g

 

Charakterystyczny chiński makaron, w Polsce zwany zwyczajowo sojowym. Wyrabiany jest z mąki otrzymanej z zielonej fasolki (mung). Masę składającą się z mączki i wody przeciska się przez specjalne sita do kotła z gorącą wodą, a po chwili wyjmuje i suszy rozwieszone na sznurach, zwykle na powietrzu. Podczas zanurzania we wrzątku jego cienkie nitki stają się niemalże przezroczyste. Wrzucony potem do rozgrzanego woka lub na patelnię sztywnieje i przybiera kształt ptasiego gniazda. Makaron ten prawie nie posiada własnego smaku. Najczęściej smaży się go (stir-fry) z dodatkami, gdyż dobrze wchłania ich smak.

Sposób użycia: Moczyć w gorącej wodzie przez 5 minut. Pociąć na krótsze kawałki wedle potrzeb. Następnie można:
- dodać do zupy i gotować 5 do 10 minut,
- gotować 5 minut, schłodzić i dodać do zimnych dań,
- dodać do potrawy 10 minut przed końcem gotowania, duszenia czy smażenia.

Skład: zielona fasolka

Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.