Makaron sojowy wstążka

makaron chinski sojowy wstazka

Makaron sojowy wstążka (Pure Green Bean Sheets)
Makaron używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym lub chili.

masa netto: 227g

 

Cienkie, przezroczyste wstążki wyrabiane z mąki otrzymanej z zielonej fasolki (mung). Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo.

Sposób użycia: Gotować w wodzie 6 do 8 minut. Po osuszeniu i schłodzeniu można: dodać przyprawy, olej sezamowy i połączyć z innymi składnikami, smażyć wraz z innymi dodatkami, dusić z mięsem, owocami morza lub warzywami, dodać do zupy krótko przed podaniem.

Skład: mąka z zielonej fasolki

Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.