Curry Czerwone

curry czerwone

Curry czerwone (Thai Red Curry)
Gotowa mieszanka mleka kokosowego i pasty curry. Po dodaniu mięsa i warzyw otrzymamy aromatyczne danie.

pojemność: 250 ml

 

Sposób użycia: Przygotować składnki: 250 ml czerwonego curry, 70g drobno pokrojonego mięsa kurczaka lub wieprzowiny, 40g pokrojonego bakłażana lub innych ulubionych warzyw, 30g pokrojonych brokułów, pół rozdrobnionej świeżej, czerwonej papryczki chilli. W kuchni tradycyjnej: Przelać zawartość saszetki do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Dodać mięso. Gdy się ugotuje, dodać ulubione warzywa. Gdy będą gotowe dodać czerwone chilli, bazylię i zdjąć z ognia. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym. W kuchence mikrofalowej: Przelać zawartość saszetki do odpowiedniego naczynia i podgrzewać przez 1 minutę w urządzeniu nastawionym na 800W. Dodać mięso i warzywa, gotować przy tej samej mocy przez 3 minuty. Następnie dodać czerwone chilli i gotować przez kolejną minutę. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.

Skład: mleko kokosowe, woda, czerwona pasta curry (czosnek, szalotka, czerwone chili, trawa cytrynowa, sól, galangal, przyprawy: nasiona kolendry, kmin, pieprz), olej roślinny, cukier, sos rybny (woda, ekstrakt z anchois, sól, cukier)