Pasta curry kwaśna | Cock

pasta curry kwaśna

Pasta curry kwaśna (Sour Curry Paste)
Pasta będąca podstawą do wyrobu prostego curry, bez użycia mleczka kokosowego.

masa netto: 50g

 

Curry powstałe przy użyciu kwaśnej pasty ma formę bulionu, najczęściej podawane jest z rybą i kwaśnym dodatkiem: tamaryndowcem lub ananasem.

Sposób użycia: (przepis dla 2 - 3 osób): Ugotować 200g krewetek lub mięsa z ryby, utrzeć z opakowaniem pasty curry i połączyć z 400g wrzącego bulionu. Doprawić do smaku. Następnie dodać krewetki lub filet z ryby i ulubione warzywa, dusić do miękkości. Podawać z ryżem.

Skład: czerwone chili, szalotka, sól, czosnek

Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
435 kJ / 103 kcal
Tłuszcze:
2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,5 g
Węglowodany:
14 g
- w tym cukry:
6,1 g
Błonnik:
2,7 g
Białko:
5,5 g
Sól:
16,9 g

Żródło: dane producenta