Opis
Zupa Tom Yum charakteryzuje się wyraźnie wyczuwalnymi smakami ostrym i kwaśnym. Podstawowe składniki bulionu to trawa cytrynowa, liście lub skórka limonki Kaffir, sos rybny i ostre papryczki chili. Zupę najczęściej gotuje się z krewetkami, ale też kurczakiem, rybą, różnymi owocami morza z grzybami. Gotową zupę często posypuje się obficie świeżymi liśćmi kolendry.
Składniki: trawa cytrynowa (22%), olej roślinny (olej sojowy), cukier, szalotka, galangal (gałgant), suszone czerwone chili, czosnek, pasta z tamaryndowca, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy (E330), wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621), sos rybny, pasta krewetkowa, skórka limonki Kaffir
Ostrzeżenie alergiczne: zawiera soję, ryby i owoce morza.
Typowe wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
1105 kJ / 266 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
2,9 g
Źródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 24 szt.