Twój koszyk jest pusty

Kantońska zupa z jajkiem

zupa kantonzupa kanton
Cena sprzedaży z rabatem
8,40 zł
Cena bez VAT:7,78 zł
Rabat
Opis

“Tę łatwą do zrobienia zupę można zamówić w większości chińskich restauracji...
Pływające na wierzchu lekko roztrzepane jajko przypomina lilie w stawie.
Aby osiągnąć taki efekt należy wlać jajko powoli do zupy, tak aby powstały nitki. Jeśli wlejemy je zbyt szybko, zbije się w grudki...
Najważniejszy jest wywar, który stanowi podstawę zupy.”
Ken Hom w książce Łatwa kuchnia chińska

Składniki dodatkowe: jajko, bulion
Sposób użycia: Wlać bulion do garnka i zagotować. Dodać zawartość opakowania. W osobnym naczyniu roztrzepać jajko. Wlać powoli jajko do bulionu z dodaną wcześniej mieszanką Royal Brand. Widelcem roztrzepać jajko tak, aby utworzyły się nitki. Dodać soli do smaku.

Skład: kukurydza, grzyby Mun, imbir mielony, pieprz biały, cebula dymka, szczypiorek

Opakowanie zbiorcze: 24 szt.
Kod produktu: 76107

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.