Ryż jaśminowy jest ulubionym ryżem Tajów z centralnych równin. Nie istnieje żaden inny ryż, którym można by zastąpić te długie, pyszne ziarna, które w trakcie gotowania wydzielają wyjątkowy zapach. W języku tajskim znany jest jako kao horm mali, co przekłada się na "pachnący ryż jaśminowy". Niektórzy uważają, że to dlatego, że unikalny zapach gotowanego ryżu przypomina jaśmin. W rzeczywistości aromat ryżu – horm – przypomina zapach pandanu; mali, słowo odnoszące się do jaśminu, nawiązuje do perłowego połysku ziarna i niewiele ma wspólnego z jego zapachem.

Ryż jaśminowy brązowy | Sawat-D

ryż jaśminowy brązowy bio

Ryż jaśminowy brązowy z upraw naturalnych (Jasmine Brown Rice)
Pachnący ryż z upraw naturalnych w Tajlandii, nieoczyszczany, zapakowany próżniowo.

masa netto: 1 kg

 

Czytaj więcej...

Ryż jaśminowy | Double Elephants

ryż jaśminowy

Ryż jaśminowy (Jasmine Rice)
Pachnący ryż uprawiany tylko w Tajlandii.

- masa netto: 20 kg
- masa netto: 10 kg

 

Czytaj więcej...

Ryż jaśminowy | Sawat-D

ryż jaśminowy bio

Ryż jaśminowy z upraw naturalnych (Jasmine Rice)
Pachnący ryż z upraw naturalnych w Tajlandii, zapakowany próżniowo.

masa netto: 1 kg

 

Czytaj więcej...