Tempura | Gogi

tempura

Tempura (Tempura Flour)
Mieszanka z udziałem mąki pszennej do delikatnego, półpłynnego ciasta, w którym macza się małe kawałki np. mięsa lub warzyw, a następnie głęboko smaży w gorącym tłuszczu.

masa netto: 150g

 

Czytaj więcej...

Mąka ryżowa zwykła i kleista | Cock

mąka ryżowa
mąka ryżowa kleista

Mąka ryżowa (Rice flour)
Powstaje w wyniku dokładnego, drobnego mielenia oczyszczonych ziaren ryżu. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej - jest dobrym substytutem mąki pszennej dla osób, których system trawienny nie toleruje glutenu.

masa netto: 400g
- Mąka ryżowa zwykła
- Mąka ryżowa z ryżu kleistego

 

Czytaj więcej...

Bezglutenowy zagestnik: tapioka w postaci mąki i perełek | Cock

tapioka
tapioka
tapioka

Tapioka (Tapioca)
Powstaje ze skrobi manioku. Zawiera bardzo dużo lekko strawnych węglowodanów i niewiele białka. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.

masa netto: 400g
- Tapioka granulat duży
- Tapioka granulat
- Tapioka mąka

 

Czytaj więcej...