Opis Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej kaczkę, kurczaka, krewetki - oraz dodatki w postaci bakłażana, pędów bambusa i innych.
Sposób użycia (dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.
Skład: czerwone chili suszone 28%, trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka 15%, sól 10%, skórka limonki Kaffir 5%, galangal 5%, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony) 2%
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
3,1 g
Żródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 12 szt.