Opis Słowo "zielona" w nazwie odnosi się do koloru gotowego dania. Curry zielone jest podobnie ostre jak curry czerwone, jednakże wyróżnia się wyczuwalną nutą słodkości. Do curry można dodać każdy rodzaj mięsa, jednakże najpopularniejsze to wołowina, kurczak i ryba. Zielone curry podaje się z ryżem lub okrągłym makaronem ryżowym.
Sposób użycia: (przepis dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.
Skład: świeże zielone chili 33%, trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka 15%, sól 10%, galangal 5%, kminek 1%, nasiona kolendry 1%
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
483 kJ / 116 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
4,3 g
Żródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 24 szt.