Opis Niezbyt ostra, słodkawa mieszanka przypraw i ziół z dominantą kurkumy. Żółte curry gotowane jest najczęściej łącząc pastę z mlekiem kokosowym, kurczakiem, ziemniakami i cebulą.
Sposób użycia: (przepis dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 100g ziemniaków i 50g cebuli i dusić do miękkości. Podawać z ryżem.
Skład: czerwone chilli suszone 20%, szalotka 18%, czosnek 16%, trawa cytrynowa 15%, sól 10%, galangal 8%, kurkuma 5%, kminek 3%, nasiona kolendry 3%, przyprawy (cynamon, kwiat gałki muszkatałowej) 2%
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
581 kJ / 139 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
2,6 g
Żródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 12 szt.