Opis Zupa Tom Yum charakteryzuje się wyraźnie wyczuwalnymi smakami ostrym i kwaśnym. Podstawowe składniki bulionu to trawa cytrynowa, liście lub skórka limonki Kaffir, sos rybny i ostre papryczki chili. Zupę najczęściej gotuje się z krewetkami, ale też kurczakiem, rybą, różnymi owocami morza z grzybami. Gotową zupę często posypuje się obficie świeżymi liśćmi kolendry.
Skład: trawa cytrynowa (24%), rafinowany olej sojowy, szalotka, cukier, pasta z tamaryndowca, suszone czerwone chili, galangal, czosnek, sól, regulator kwasowości: E330, sos rybny, wzmacniacz smaku: E621, krewetki w proszku, skórka limonki kaffir
Ostrzeżenie alergiczne: zawiera ryby i owoce morza.
Typowe wartości odżywcze
Wartość energetyczna:
1105 kJ / 266 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
2,9 g
Źródło: dane producenta
Opakowanie zbiorcze: 24 szt.