baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta curry czerwona 50 g
Pasta curry czerwona 50 g
Pasta curry czerwona 400 g
Pasta curry czerwona 400 g

Podstawa najbardziej uniwersalnego tajskiego curry.
masa netto: 50g
marka: Cock

Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej kaczkę, kurczaka, krewetki - oraz dodatki w postaci bakłażana, pędów bambusa i innych.

Sposób użycia (dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.

Skład: czerwone chili suszone 28%, trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka 15%, sól 10%, skórka limonki Kaffir 5%, galangal 5%, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony) 2%

Wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
559 kJ / 134 kcal
Tłuszcze:
6,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
3,1 g
Węglowodany:
13 g
- w tym cukry:
8,5 g
Błonnik:
5,1 g
Białko:
4,2 g
Sól:
14,7 g

Żródło: dane producenta

Korzystamy z plików cookies

Na naszej stronie używamy plików cookies. Niektóre z nich są niezbędne do działania witryny, inne zapewniają wygodę użytkownikowi.

Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Pamiętaj, że jeśli się nie zgodzisz, pewne funkcje witryny nie będą już dostępne.