Podstawa najbardziej uniwersalnego tajskiego curry.
masa netto: 50g
marka: Cock
Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej kaczkę, kurczaka, krewetki - oraz dodatki w postaci bakłażana, pędów bambusa i innych.
Sposób użycia (dla 2 - 3 osób): 50g pasty wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa i dusić. Pod koniec dodać 60g pokrojonego drobno bakłażana. Podawać z ryżem.
Skład: czerwone chili suszone 28%, trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka 15%, sól 10%, skórka limonki Kaffir 5%, galangal 5%, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony) 2%
6110 nutrition pasta curry czerwona (pl)
Wartości odżywcze
Żródło: dane producenta