baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta curry Panang 50g
Pasta curry Panang 50g

Pasta do jednego z najbardziej popularnych tajskich curry.
masa netto: 50g
marka: Aroy-D

Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, słono-słodki i aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej wołowinę - oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych (gotowanych), bakłażana, pędów bambusa i innych.

Sposób użycia:(przepis dla 2 - 3 osób): 50g pasty curry Panang wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu; mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa oraz do smaku cukier palmowy i łyżkę pokrojonych liści limonki Kaffir. Dusić na średnim ogniu. Podawać z ryżem.

Składniki: szalotka, czerwone chili suszone 20%, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, skórka limonki Kaffir, przyprawy (kmin, nasiona kolendry)

 

Typowe wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
653 kJ / 156 kcal
Tłuszcze:
6,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1 g
Węglowodany
17 g
- w tym cukry:
7 g
Błonnik:
4,4 g
Białko:
5,4 g
Sól:
12,3 g

Źródło: dane producenta

Korzystamy z plików cookies

Na naszej stronie używamy plików cookies. Niektóre z nich są niezbędne do działania witryny, inne zapewniają wygodę użytkownikowi.

Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Pamiętaj, że jeśli się nie zgodzisz, pewne funkcje witryny nie będą już dostępne.