baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta curry Panang 50g
Pasta curry Panang 50g

Pasta do jednego z najbardziej popularnych tajskich curry.
masa netto: 50g
marka: Aroy-D

Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, słono-słodki i aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej wołowinę - oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych (gotowanych), bakłażana, pędów bambusa i innych.

Sposób użycia:(przepis dla 2 - 3 osób): 50g pasty curry Panang wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu; mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa oraz do smaku cukier palmowy i łyżkę pokrojonych liści limonki Kaffir. Dusić na średnim ogniu. Podawać z ryżem.

Składniki: szalotka, czerwone chili suszone 20%, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, skórka limonki Kaffir, przyprawy (kmin, nasiona kolendry)

 

Typowe wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
653 kJ / 156 kcal
Tłuszcze:
6,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1 g
Węglowodany
17 g
- w tym cukry:
7 g
Błonnik:
4,4 g
Białko:
5,4 g
Sól:
12,3 g

Źródło: dane producenta