Pasta do jednego z najbardziej popularnych tajskich curry.
masa netto: 50g
marka: Aroy-D
Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, słono-słodki i aromatyczny sos, do którego dodaje się mięso - najczęściej wołowinę - oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych (gotowanych), bakłażana, pędów bambusa i innych.
Sposób użycia:(przepis dla 2 - 3 osób): 50g pasty curry Panang wymieszać z 2 łyżkami oleju roślinnego podgrzewając na średnim ogniu; mieszając dodać 400 ml mleczka kokosowego, a następnie 250g ulubionego mięsa oraz do smaku cukier palmowy i łyżkę pokrojonych liści limonki Kaffir. Dusić na średnim ogniu. Podawać z ryżem.
Składniki: szalotka, czerwone chili suszone 20%, trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, skórka limonki Kaffir, przyprawy (kmin, nasiona kolendry)
6190 nutrition pasta curry panang (pl)
Typowe wartości odżywcze
Źródło: dane producenta