Miąższ niedojrzałego dżakfruta w zalewie
Masa netto: 565g, po odcieku: 280g
marka: Cock
Dżakfrut (jackfrut, ang. jackfruit) jest owocem drzewa bochenkowego, osiągającym wagę średnio 10 - 15 g, a maksymalnie nawet 40 kg.
Wykorzystywane jest zarówno w klasycznych daniach, jak i w potrawach słodkich. Twardy miąższ owocu niedojrzałego (zielonego) dodawany jest do potraw typu curry w formie warzywa, podczas gdy owoce dojrzałe (żółte) wykorzystywane są przede wszystkim w deserach.
Składniki: Młody zielony dżakfrut (50%), woda, sól, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy (E330)
Wartości odżywcze
Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
167 kJ / 40 kcal
Tłuszcze:
2,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,3 g
Węglowodany:
3,4 g
- w tym cukry:
0 g
Błonnik:
1,3 g
Białko:
1,1 g
Sól:
0,5 g
Żródło: dane producenta