baner+logo_merre

Wybierz swój język

Cukier palmowy
Cukier palmowy

Cukier w postaci stałej o lekkim posmaku karmelu, charakteryzujący się niskim indeksem glikemicznym (35) oraz bogactwem witamin i minerałów.
masa netto: 200 g
marka: Cock

Cukier palmowy charakteryzuje się lekkim posmakiem toffi i karmelu. Dodany do dań orientalnych w trakcie gotowania nadaje im głębszy smak. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu (IG 35) poziom cukru w organizmie człowieka utrzymuje się na stałym poziomie. Zawiera duże ilości witaminy C i witamin z grupy B, a także magnezu, potasu, żelaza i cynku.
Z powodzeniem zastępuje tradycyjny cukier buraczany.

Sposób użycia: Rozbić w moździerzu na drobne kawałki lub rozpuścić w małej ilości ciepłej wody, dodać do potrawy.

Skład: cukier palmowy 100%