baner+logo_merre

Wybierz swój język

Curry zielone 250 ml
Curry zielone 250 ml

Gotowy sos do zielonego curry. Po dodaniu mięsa i warzyw otrzymamy charakterystyczną dla Tajlandii, pikantną i aromatyczną potrawę.
pojemność: 250 ml
marka: Aroy-D

Sposób użycia: Przygotować składnki: 250 ml zielonego curry, 70g drobno pokrojonego mięsa kurczaka lub wieprzowiny, 40g pokrojonego bakłażana lub innych ulubionych warzyw, 30g pokrojonych brokułów, pół rozdrobnionej świeżej, czerwonej papryczki chilli. W kuchni tradycyjnej: Przelać zawartość saszetki do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Dodać mięso. Gdy się ugotuje, dodać ulubione warzywa. Gdy będą gotowe dodać czerwone chilli, bazylię i zdjąć z ognia. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym. W kuchence mikrofalowej: Przelać zawartość saszetki do odpowiedniego naczynia i podgrzewać przez 1 minutę w urządzeniu nastawionym na 800W. Dodać mięso i warzywa, gotować przy tej samej mocy przez 3 minuty. Następnie dodać czerwone chilli i gotować przez kolejną minutę. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.

Skład: mleko kokosowe, woda, zielona pasta curry (zielone chili, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, skórka limonki, kmin, nasiona kolendry, kurkuma), olej roślinny, cukier, sos rybny (woda, ekstrakt z anchois, sól, cukier)

Wartości odżywcze

Miara:
100 ml
Wartość energetyczna:
587 kJ / 141 kcal
Tłuszcze:
11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
7,8 g
Węglowodany
8,2 g
- w tym cukry:
5,1 g
Błonnik:
0,8 g
Białko:
1,1 g
Sól:
1,6 g

Źródło: dane producenta