baner+logo_merre

Wybierz swój język

Curry zielone 250 ml
Curry zielone 250 ml

Gotowy sos do zielonego curry. Po dodaniu mięsa i warzyw otrzymamy charakterystyczną dla Tajlandii, pikantną i aromatyczną potrawę.
pojemność: 250 ml
marka: Aroy-D

Sposób użycia: Przygotować składnki: 250 ml zielonego curry, 70g drobno pokrojonego mięsa kurczaka lub wieprzowiny, 40g pokrojonego bakłażana lub innych ulubionych warzyw, 30g pokrojonych brokułów, pół rozdrobnionej świeżej, czerwonej papryczki chilli. W kuchni tradycyjnej: Przelać zawartość saszetki do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Dodać mięso. Gdy się ugotuje, dodać ulubione warzywa. Gdy będą gotowe dodać czerwone chilli, bazylię i zdjąć z ognia. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym. W kuchence mikrofalowej: Przelać zawartość saszetki do odpowiedniego naczynia i podgrzewać przez 1 minutę w urządzeniu nastawionym na 800W. Dodać mięso i warzywa, gotować przy tej samej mocy przez 3 minuty. Następnie dodać czerwone chilli i gotować przez kolejną minutę. Podawać na ciepło z gotowanym ryżem lub makaronem ryżowym.

Skład: mleko kokosowe, woda, zielona pasta curry (zielone chili, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, galangal, skórka limonki, kmin, nasiona kolendry, kurkuma), olej roślinny, cukier, sos rybny (woda, ekstrakt z anchois, sól, cukier)

Wartości odżywcze

Miara:
100 ml
Wartość energetyczna:
587 kJ / 141 kcal
Tłuszcze:
11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
7,8 g
Węglowodany
8,2 g
- w tym cukry:
5,1 g
Błonnik:
0,8 g
Białko:
1,1 g
Sól:
1,6 g

Źródło: dane producenta

Korzystamy z plików cookies

Na naszej stronie używamy plików cookies. Niektóre z nich są niezbędne do działania witryny, inne zapewniają wygodę użytkownikowi.

Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Pamiętaj, że jeśli się nie zgodzisz, pewne funkcje witryny nie będą już dostępne.