baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta chili z bazylią
Pasta chili z bazylią

Aromatyczny sos z pikantnych papryczek chili i tajskiej słodkiej bazylii do potraw typu stir-fry.
masa netto: 200 g
marka: Cock

Gęsty sos będący połączeniem pikantnych papryczek chili i aromatycznych liści tajskiej słodkiej bazylii. Używany do potraw typu stir-fry bazujących na tajskiej bazylii. Odrobina tego pachnącego sosu dodana do jakiegokolwiek mięsa lub warzyw sprawi, że danie nabierze cech autentycznej tajskiej potrawy.

Sposób użycia: do rozgrzanego oleju dodać 2 - 3 łyżeczki pasty, następnie mięso lub owoce morza oraz inne składniki w miarę potrzeby. Smażyć mieszając.

Składniki: olej sojowy 28,9%, liście bazylii 25%, czosnek 16%, czerwone chili 15,7%, cukier 6%, sól 5%, sos ostrygowy 2,2%, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621) 1%, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202) 0,1%, barwnik: ekstrakt z papryki (E160c) 0,1%

Ostrzeżenie alergiczne: zawiera soję i ostrygi

Typowe wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1504 kJ / 364 kcal
Tłuszcze:
34 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany
10 g
- w tym cukry:
10 g
Błonnik:
1,8 g
Białko:
3,6 g
Sól:
5,4 g

Źródło: dane producenta