baner+logo_merre

Wybierz swój język

Pasta chili z bazylią
Pasta chili z bazylią

Aromatyczny sos z pikantnych papryczek chili i tajskiej słodkiej bazylii do potraw typu stir-fry.
masa netto: 200 g
marka: Cock

Gęsty sos będący połączeniem pikantnych papryczek chili i aromatycznych liści tajskiej słodkiej bazylii. Używany do potraw typu stir-fry bazujących na tajskiej bazylii. Odrobina tego pachnącego sosu dodana do jakiegokolwiek mięsa lub warzyw sprawi, że danie nabierze cech autentycznej tajskiej potrawy.

Sposób użycia: do rozgrzanego oleju dodać 2 - 3 łyżeczki pasty, następnie mięso lub owoce morza oraz inne składniki w miarę potrzeby. Smażyć mieszając.

Składniki: olej sojowy 28,9%, liście bazylii 25%, czosnek 16%, czerwone chili 15,7%, cukier 6%, sól 5%, sos ostrygowy 2,2%, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621) 1%, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202) 0,1%, barwnik: ekstrakt z papryki (E160c) 0,1%

Ostrzeżenie alergiczne: zawiera soję i ostrygi

Typowe wartości odżywcze

Miara:
100 g
Wartość energetyczna:
1504 kJ / 364 kcal
Tłuszcze:
34 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany
10 g
- w tym cukry:
10 g
Błonnik:
1,8 g
Białko:
3,6 g
Sól:
5,4 g

Źródło: dane producenta

Korzystamy z plików cookies

Na naszej stronie używamy plików cookies. Niektóre z nich są niezbędne do działania witryny, inne zapewniają wygodę użytkownikowi.

Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Pamiętaj, że jeśli się nie zgodzisz, pewne funkcje witryny nie będą już dostępne.